събота, 29 септември 2018 г.

КАК ЛЯТОТО УСМИХВА ЕСЕНТА IV

КУЛИНАРНИ ЗАРЪКИ И (ЕДНА) ЗА ИДЕАЛЕН ДОМ

Скъпа Есен,

Както може би си се досетила от предишния ми въпрос - гладно съм. Затова минаваме към темата "Обмен на опит в кухнята", докато аз си приготвям нещо за ядене. Ще има и за теб (провери в килера - сладкото ми от горски ягодки-джуджета ще те чака на най-горния рафт, освен ако не съм го изяло цялото, де). И спокойно: няма да ти налагам рецептите си за брониран, ъ, паниран, кашкавал, пърленка "Хитър Петър" и мусака с патладжани и шоколад - те предполагат по-отворена към нови изживявания публика : p

- Започваме с хляб, изпечен по правилата на приказките - върху камъчета и го комбинираме с домат. Червенобузкото се представя с различен вкус, в зависимост от вида сирене, с който решиш да го сприятелиш.
- Поостарелият грах се подмладява в чудесна нова манджа под формата на вегетарианска лазаня. Киш Лорен е засукано име, с което да кръстиш резултата от оползотворяването на изостаналите в бягането, мотаещи се с ръце в джобовете из хладилника продукти.
- Заинатиш ли се да сготвиш гореизложената мусака с патладжани и шоколад, последвай съвета: колкото по-гладна си, толкова повече бешамел сложи на ястието.
- Ако картофът ти е на вълнички, то той най-вероятно не е от Самоков, а е диворасъл нейде в близост до морето. 
- Заемеш ли се да белиш моркови, не го прави без престилка, освен ако не настояваш да освежиш любимата си бяла тениска с оранжеви нотки.
- За десерт ти поднасям заръката си за идеален дом. Изчакай дъждът да измие прозорците на къщичката, после си вземи боичките и нарисувай вълшебни есенни създания по стъклата. Да се вижда отдалеч кой царува тук : )

Твое Лято

2 коментара: