четвъртък, 27 септември 2018 г.

КАК ЛЯТОТО УСМИХВА ЕСЕНТА III



ДА СИ ДОЙДЕМ НА РАБОТАТА ИЛИ ПЪК...

Драга Есен,

Добре известно ми е, че не се скатаваш и предпочиташ да изпълняваш задълженията си лично, а не чрез делегиране на права. Затова, при обиколките си, винаги носи настоящия документ, за да те подсеща, че не е зле да разнообразяваш работния процес с повечко почивка и забавление 
: )

- Хрумне ли ти да отскочиш до големия град и да се пробваш в състезание по бягане, моля те не се впускай да тренираш покрай шосе, забулено в ароматни бензинови пари (не повличай крак след чужда липса на акъл, подобни автентични сурови условия няма да те подготвят идеално за събитието).
- Направиш ли път на сладурана с облакови бакърени коси и колело, ще си спечелиш усмивка, която ще доведе до ново попълнение в класификацията ти: "сладка като ябълков пай". И до потвърждението, че от уличните стълбове излизат кадърни пазачи на велосипеди.
- Ако търсиш плажа, следвай човекопотока, понесъл бански и хавлиени кърпи. И надуваеми динозаври.
- За предпочитане е да се запознаеш с ново късче море (и да го помолиш за целувка) точно по времето, когато звездите (небесните тела) се къпят в него.
- Обърни внимание как Слънцето кара растенията да се "потят" и да си пускат аромата. Той е най-богат към пет, пет и нещо следобед.
- Пролетта заблуждава, не я слушай : ) Гълъбите предпочитат да похапват не сладолед, а черници и аз им ги доставях редовно с помощта на Вятъра. Казвам ти го, защото именно гълъбите са местните мафиоти и ако искаш да те пуснат да влезеш в парка, не е зле да се запасиш с плодчета за подкуп. Иначе ще си имаш вземане-даване с охраната - нарочно посадени и изпъчени дървета, чиито стволове наподобяват калпазански прашки.
- Пеперудите обожават да се люлеят на люлки. Знам, че ти също : ) Бъди любезна, прояви търпение и възпитание и си изчакай реда!
- Относно забравените, сгушени в тревата, волейболни топки важи правилото: който я намери, негова си е!
- Хукнеш ли да риташ футбол, помни: може да си най-малкият футболист на импровизираното игрище, да носиш очилца и да са ти загащили до гърдите футболния екип, но това не пречи да си най-гръмогласният и с най-голям хъс за победа играч на терена.
- По повод вечерните си посещения в парка някои кучета си връзват бели шалчета. Алафранга? Не оставай по-назад, издокарай се и ти!
- Скатавач означава човек, който сгъва парашути. А ти какво си помисли?
- Не се учудвай, натъкнеш ли се на музикална банда, съставена от бреза, липа, иглолистно дърво и шипков храст. Брезата е вокалист - владее най-добре езика на Вятъра, откликва му с най-голяма готовност. Липата е отличен пианист, стига Дъждът да я насърчи да разгърне потенциала си. Иглолистно дърво не се разделя (буквално, заради смолата) със саксофона си. Шипковият храст е за разкош, пък и се явява спец по лазерните арфи.
- Палатките се опъват много лесно, стига да са изградени от следните компоненти: за платнище и под използвай кориците на разтворена книга, за рейки - моливи.

Плавен преход, но въпросът ми е важен: от толкова обикаляне не огладняваш ли?

Твое Лято

2 коментара:

  1. - Калвин, това вярно ли е?
    - Кое сър?
    - Не ми се прави на невинна гургулица, ама отговаряй на въпроса!
    - Ами сър, аз лично не бих го нарекъл мафия, по скоро събираме такса под формата на черници от посатителите на парка...
    - Не ти гукам за злоопотребите с власт, а за това че някой краде писмата между сезоните и ги пупликува в блога си!
    - Аааа, това ли. Нямам никаква представа сър, лято може да значи много неща както и есен. Искам да кажа сър, че не бих си заложил перушината, че това е така. А и мангустите на са особено надаждни доносници. Сведенията ни са доста ограничени и знам единствено че въпросната особа живее в къщичка на единт кокоши крак в омагьосана гора и бива охранявана или охранвана, информаторите на са много сигурни от някаква върварин. Чували се и някакво дране но котки, но е възможо да е и превод на лични данни на гръцки...
    - Калвин?
    - Да сър?
    - Да ми се махаш от отчите преди да сем те дал на мечките!
    - Да сър, разбрано сър!

    пп. Тъй де фен съм на Лято и творчеството му.

    ОтговорИзтриване
  2. На извънредно общо събрание на акционерите в дружество "Всички сезони" ООД, със седалище и адрес на управление - неизвестно къде, след задълбочено преглеждане на материалите във връзка с точките от дневния ред, бе взето единодушно решение: Калвин да получава ежедневно порция отбрани черници, а босът му да бъде пратен да води преговори с горепосочените мечки. Поради изчерпване на темите от дневния ред, събранието се разпусна, но не и преди Лятото да заяви, че то, от своя страна, също е фен на творчеството на Шмоко боко.

    ОтговорИзтриване