сряда, 26 септември 2018 г.

КАК ЛЯТОТО УСМИХВА ЕСЕНТА II

ЗАРЪКИ ЗА НАЧАЛО НА ДЕНЯ

Драга* Есен, 

- Да избереш да се събудиш с вдъхновеното изпълнение на рок група, мъчеща се да възпее радостта си от... радостта чрез гайди, тъпани и усилно тропане с подковани ботуши в ритъма на бясно хоро, няма да доведе до неочаквано добра 3 в 1 комбинация. Не го прави.
- Цамбуркането в планински ручеи в час, когато дори утрото все още събира смелост да се изкъпе, вчеше и покаже, си е чиста умност. По-добре остави скокливите потоци на други ранни пилета - пъстървите.
- Няма нищо лошо в това да изпиеш сутрешното си кафе в три следобед, за предпочитане - в компанията на преминаваща транзит лястовица, с която да споделиш някоя и друга коричка домашен хляб.
- Хубавата Есен и под скъсан чул се познава. Тоест, нямам определени строги изисквания към работното ти облекло.
- Ръчно изработените украшения с цветни елементи от различни материали изглеждат страхотно, но не ги носи върху гола кожа, освен ако не си си навила на пръста да се сдобиеш с "татуировки", лишаващи околните от всякакво съмнение, че принадлежиш към новозеландска племенна общност.
- Преди да си подадеш носа навън, се намажи със слънцезащитен крем. Обърни особено внимание на ушите, защото връхчетата им изгарят неусетно : )

С уважение,

Твое Лято

* Обръщам се към теб официално, защото това си е сериозен документ, нали? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар