събота, 12 септември 2015 г.

СЕПТЕМВРИЙСКО, МОРСКО И БЕЗКНИЖНО

Здравей, книжни приятелю : ) Еех... Билбордовете, подкокоросващи ни да се предадем пред греха и да вкусим от тъй примамливия сладолед с бял шоколад и парченца смокини, отстъпиха своето място на рекламни табла, изтъкващи предимствата на разни езикови училища. С други думи септември дойде и е време да те питам как изкара лятото. Какво, какво? Не, отказвам да слушам мънканици под носа: "извънреден труд", "камара от задачи", "ремонт на жилището" и тем подобни. Длъжен си да ми докладваш (със силен, висок и звънящ от смях глас), че:
- си прекарал тазгодишния си отпуск  в Града на графитите, танцовите школи и котките. Или на някое също толкова готино място : )
- всяка сутрин си се будел от птича песен и галещия допир на идеално гладки чаршафи. Протягал си се мързеливо и си се поздравявал за собственокрачното сразяване на всички чудовища под леглото : )
- закусвал си със слънце = жълтък на рохко яйце, парче мамка-му-пак-бутнах-кекс-в-тостера = чудна препечена филийка и небе = фреш от праскова : )
- спрял си да се страхуваш от високото, отвлякъл си първия изпъчил се пред очите ти триплан и си хвръкнал да разпердушинваш облаци от захарен памук : )
- участвал си в творчески ателиета - използвал си детска площадка за рисувателно платно (като дружески си избутвал малчуганите да се подредят послушно отстрани и да те чакат да се наиграеш) и, естествено, (мислиш, че ще скриеш от мен ли?) крал си боички от Дъгата!  : )
- организирал си баскетболен турнир... под дъжда, а след мачовете допълнително си се наквасвал с ягодова лимонада. Или "маликанска" бира. Наградният фонд? Сигурна съм, че е бил нещо голямо. Пакетче дъвки с вкус на мед? : )
- писал си писма, дълги цяла плажна ивица, с помощта на перо от чайка : )
- накарал си някого да се усмихне, ама яката, така че да покаже четири реда зъби : ))))
- изгорил си стъпалата си... на нагорещения паваж, защото си се вживял в ролята на Пепеляшка и си изгубил кристалната си джапанка : )
- получил си покана за театрална постановка/концерт/изложба..., отправена от човек, с когото си се запознал преди пет минути и придружена с думите: "Ще се радвам да те видя там!" : )
- пял си с цяло гърло любимата си лятна песен, но не под душа пред занемелите (от възхита?) плочки в банята, ами там, където душата ти го почувства и поиска : )
- останал си толкова доволен от изпълнението си, че си хукнал да сформираш група и си пуснал обява в местните печатни и електронни издания за набиране на членове : )
- първите (и единствени) отговорили на обявата: чайка с диплома за завършен майсторски клас при Райна Кабаиванска; гълъб, яхнал мотор и метнал през крило двугрифна китара;  пеликан, тръбящ, че е незаконен син на Снуп Дог : )
- вечерял си пица в парка, заедно с момчетата (и момичето) от (буквално) новоизлюпената ви банда, под звуците на музиката, любезно натрапена от местните брейкъри : )
- осъзнал си, че нощното море е досущ винилова плоча. А Луната е безсрамница, дето дори не се замисля преди да се разсъблече пред очите ти, да захвърли одеждите си и да нагази във водата. Моля те, кажи ми, че си последвал  Лунната пътека... : )

Е, топло или студено? Познах ли как си прекарал тазгодишния си отпуск? Независимо дали предположенията ми отговарят на истината или са цопнали в някоя локва далеч от целта, искрено се надявам, че през цялото лято не си преставал да впечатляваш околните и си уточнил най-важното: какъв е цветът на мечтите : ) А, да не забравяме: надявам се също, че си намерил своята книга! Или тя - теб. Благодаря ти, задето ме четеш!

П.П.: Срам ме е, защото за днес не съм ти подготвила книжно ревю, но все пак... За да не бъде разкарването ти до блога ми напразно, позволи ми да те почерпя с няколко снимчици : )

СТЪПКИ В ПЯСЪКА
Чувал ли си как Ивайло Христов разказва историята за двата чифта стъпки? А гледал ли си неговия филм със същото заглавие?

WORK OF ART
Ако притежавах твоята смелост да крада боички от Дъгата, щях да нарисувам тъкмо това : )

С ДЕЦА НА ПАВЕ
Aristocats

HEDONISM
Just because you feel good... 

СКИТНИКА И...
Знам, че съборетината, т.е. сградата е образец за "симетрична къща", но чак пък да я охраняват с куче-пазач и опасват с вериги : )

...ДАМАТА
А може би бъркам и пред нас е изгряла синьорина Жулиета?

ALWAYS AFLOAT
Пълен напред, моряче!

MELTDOWN
Sunaholic. Поне гащите му са свежарски : )

НАКОВАЛНЯТА НА ИЛМАРИНЕН
Смее ли някой да го извика да си я прибере? : )


КОГАТО ПОРАСНА, ЩЕ СТАНА КЕНГУРУ
Е, всъщност, оперна звезда. Чуй само какви високи тонове взимам!


4 коментара:

  1. Читателят в сянка15 ноември 2015 г. в 23:34

    Здравей и на теб, момиче от думи: :-)-8-<==
    За танцови школи не знам, но града на котките, а и донякъде на графитите е Пловдив майна! Там бездомните кучета се крият по кюшетата като минават глутниците мачароци. щях да ходя на панаира, ама си останах с щях =))))))
    За рисуването по плочките ми излови, не знам кой ме е издал за това.
    Пустата му чайка въобще нещеше да си дава перушината! Бибип и себичната гадинка!
    Виниловата плоча нещо като голям компактдиск ли беше?
    За лунната пътека пробвах, ама някакъв пич гол до кръста и с червени гащи се разкрещя, че няма да спасява самоубийци след работно време...

    Виолетов на тлъсти жълти точки, ама аз си го знаех това от край време за мечтите. Колкото до четенето, кой ако не аз! =)

    -откос мечки-

    ОтговорИзтриване
  2. Как кой те издаде? Чайката, дето си се опитал да оскубеш, разбира се : ) Да знаеш, че птицата още ти има зъб, накокошинила се е и заплашва да прати по петите ти я Дивите гъски, я Крещящите орли, я Сините ангели. А ако пернатите не свършат работа, се е зарекла да насъска Тюлените : )))
    Сега за Пловдив... Ал Котконе ми драсна мейл, че градът официално е прочистен от бездомни кучета, а девизът "Древен и вечен" отдавна не е актуален. Сменили са го с "In Cats We Trust! ". Мяу!
    Точно така, виниловата плоча е голям компактдиск, който си забравил за 3 -4 часа във фурна, включена на 200 градуса.
    Мич Бюканън не излезе ли в пенсия? Тц-тц, сърце юнашко не трае...
    "Виолетов на тлъсти жълти точки" звучи чудесно!
    Мечките са в добри ръце : )

    ОтговорИзтриване
  3. Авера на Патиланчо15 декември 2015 г. в 2:26

    Някакъв телеграфен разговор си водите тука, ама се надявам занапред да имаш повече публикации покрай дългите зимни вечери, до камината с чаша греяно вино, хубава книга в ръка и дебел пухкав сняг на някоя коледна картичка.

    ОтговорИзтриване