сряда, 12 юни 2013 г.

ЗАГАДКА ЗА КИНОЗНАЙКОВЦИ : )

Наближава сесийно време -  любимият период от академичната година на злото ми аз! Тогава то е в стихията си и се отдава на простичките удоволствия в живота - измъчването на беззащитни студенти и съсипването на лятното им настроение. Не е нужно да споменавам, че конспектите, които връчва със злорада усмивка на бедните души, се състоят от безкрайни страници препоръчителна литература на пет езика (като само едничко от тези пет средства за общуване е все още живо!). Снощи тя остана да работи до късна доба, отвратителен навик, който прави и без това очарователната й личност още по-жизнерадостна. Трябваше да се намеся, преди да е изяла някого, и я извиках да си лягаме. Докато я дърпах настойчиво за ръкава, погледът ми попадна на част от бележките й. По-точно - на въпросите за оценка "среден", задавани в пристъп на милосърдие към някой просълзен учащ се, копнеещ единствено да изкара криво-ляво изпита, за да не се налага да среща отново академичката (тъмната ми половина) през септември. Ще предложа една от питанките на съскащата педагожка тук. Нещо като тест драйв, преди да я приложи върху бъдещите си жертви. Кажи ми как ти се струва загадката. Дали не е прекалено лесна? Ето я и нея.

Преди известно време компанията "Уолт Дисни" емитира облигации със срок на погасяване от сто години. Въпросът е: как е била кръстена конкретната емисия ценни книжа?

Е, как мислиш? Имаш ли предположения?

5 коментара:

  1. Нях, чувала съм за случая с Дисни, и за едни със срок на погасяване 1000 години (ето това е оптимизъм :D ) но нямам представа за конкретното име на тази емисия >.>
    Все пак, като току-що оцелял от изпит и изнурен, физически и емоционално, студент, не може ли да се застъпя за жертвите? XD Имайте милост.
    П.П. Стана ми интересно, по какъв предмет се провеждат мъченията?
    П.П.П. То и какъв е отговорът на този въпрос ми стана любопитно, че и на загадките за Байрон и приятели, ще трябва да се разровя, защото явно не си нося отговорите в умствения багаж XD Обаче първо да натоваря в главата темите за останалите изпити, че за следващия съм още на 40 теми от 115 :(

    ОтговорИзтриване
  2. Милост? Я, нова думичка! Ще трябва да я проверя в речника :)
    По принцип злото ми аз се подвизава в няколко висши училища и преподава различни дисциплини. Конкретният изпит беше по извършване на пазарни злоупотреби с финансови инструменти - част втора и се провеждаше в университета "Мискатоник" :))
    Колкото до загадката, именно в периода от 100 (а не 1000) години се крие ключът към нея. Свържи го с някой от филмите на Дисни. За останалите две питанки няма да ти подсказвам, оставям ти ги за домашно :)
    Леко учене и успех на изпитите!

    ОтговорИзтриване
  3. Хах, ето в такива моменти преоткривам любовта си към някои предмети, които учим, дори микро и хигиена XD
    Ще се поразровя за домашното и питанките, ще видим какво ще излезе по-късно :)

    ОтговорИзтриване
  4. П.П. Още не съм направила разравянето, но по хинта за филмчето, май залагам на "Спящата красавица" :D Май и контекстът ще е по-подходящ от далматинци да речем (пък и те са с едно повече :D )

    ОтговорИзтриване
  5. "Спящата красавица" е верният отговор, млада госпожице. Но не очаквайте похвала от мен, след като слънчевата ми половина се размекна и Ви подсказа :P

    ОтговорИзтриване