вторник, 19 март 2019 г.

ТИ ИЗБИРАШ...

...на коя книга да бъде посветена следващата ми публикация. 

Предлагам ти няколко възможности:

А. Историята, скрита под козирка А, ще те срещне с двойка, много подобна на:



Ще забележиш прилики не във физическите характеристики, а в:
- струящата енергия
- интензивността на споделеното желание
- чистата радост от бъденето заедно
- бавните разходки, ускоряващите пулса докосвания и нежните целувки по чувствителна кожа, осъществени единствено с поглед
- Прегръдката - с главно "П"

Б. Предизвикателството, нахлупило каска Б, ще те пренесе в Африка. Предупреждавам: влезе ли ти муха да си организираш експедиция из дебрите на тази книга, те дебне реалната опасност да паднеш в плен на гостоприемно настроено племе... тюлени : ) А от пингвините измъкване няма! Ммм, не - не съм сбъркала името на материка, не използвам животните, за да си построя метафора и не съм се омотала в жадни миражи. Този път : ) Ей, да не забравя: екипираш ли се да отскочиш до Черния континент, е налице и вероятност да налетиш на следи, сочещи (в неоново) към отговора на една от загадките, с които безжалостно те замерих миналата година.

В. Изкушението, подслонило се под чадърче В, пие много чай. Той изпуска аромат "Плячката на контрабандиста", сладък е и е доволно налят в тънкостенна чашка. За него ще ти е нужна голяма, току-що (и нагло) избягала от фурната, курабия. С фино настъргани моркови в сърцето : )

Г. Миксът, гордо размахал пряпорец Г, ти подсвирва да го придружиш до Южна Америка. В случай че ти се обикаля, че ти се проправя път с мачете, че ти се картографира и че не те е страх от фул контакт с едно-две митологични създания. Всичко в името на идеалните етнографски цели, естествено. А иска ли ти се да разбереш дали наистина усмивките на жените от щата Оахака, Мексико, са най-топлите в света?

Д. Творбата, накривила шапка Д, ще те изправи рамо до рамо с герой, чийто "татко" блести на небосклона в Shanghai (K)nights. Бързам да уточня, преди да се въодушевиш излишно: не, не става въпрос за изпускащия златистосини лъчи Рой О' Банън : ) Имам предвид другиго. И така, ще окажеш ли честта да изречеш думите: "До теб съм в тази битка!"*?


* Реплика на Дуейн Джонсън, превъплътил се в ролята на:

Шегувам се. Виж в чия кожа влиза Дуейн по-долу.
Вметка: да се озовеш крило до крило с Хейхей е искрящо удоволствие. ПЕрнатото пернАто ми е любим, любим герой и за него ще си говорим пак : )


Дойдохме си на куката.



Постарах се предоставената информация да е колкото се може по-мъглява, отклоняваща вниманието и непълна.
Помисли си хубаво и ми пиши на кое от гореизброените произведения ти се чете ревю : )

2 коментара:

  1. Пу за Б! Иначе в Африка си има пингивини по точно в Намибия и ЮАР.

    ОтговорИзтриване
  2. :) Точно в една от тези две държави те пренася Б.

    ОтговорИзтриване