петък, 6 декември 2013 г.

ТАЛАСЪМСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

А, добре си дошъл! Усети аромата на коледни сладки, който идва от кухнята, нали? И дотърча веднага, за да ми "помогнеш". С изяждането на първата партида : ) Дръж си ръцете далеч от тавичката, иначе ще те цапна. Още не съм ги украсила. Хей, долу лапите и от разтопения шоколад. Ох, не ми прилагай погледа на двумесечно кутре, ето вземи си една меденка - тази с формата на човече. Като я завърша, би трябвало да прилича на Джинджи от "Шрек" (само че в хеви метъл вариант - с пиърсинги, татуировки и прочее). Обичаш ли канелени сладки? Да? Радвам се. После (може би) ще ти позволя да опиташ и от домашните ми бонбони (официално съм ги кръстила "таралежки", ама май повече приличат на Кийт Флинт в прическата). Ей, няма да даваш от тях на кучето, колкото и жално да те моли. Разбойник вече си получи дела (заслужи го, защото ми удари едно рамо, ъъъ, една лапа в месенето и разточването на тестото. С вещи инструкции и духовна подкрепа). Сега ми подай купичката с белия шоколад, хаванчето със счуканите орехи и пакетчето цветни захарни пръчици. Ще поработя върху "стайлинга" на готовите фигурки. Седни удобно, наблюдавай артиста (по-точно - аматьора) в действие и се учи : р

Ще те питам нещо. Беше ли послушен през тази година? Какво? Въпросът ми си е съвсем уместен, с оглед на наближаващите празници. Хайде де, няма нищо страшно да си признаеш, че си правил (дребни) пакости. Дядо Коледа няма да разбере. Пък и да научи, сигурна съм, че ще ти прости и ще ти прати подаръче. А ти решил ли си как ще поглезиш близките си, как ще ги зарадваш? Само не ми казвай, че отлагаш всичко за последния момент. В случай че не поддържаш редовна кореспонденция с Добрия старец от Лапландия (изгубил си точния му адрес? Срамота!), но искаш да изненадаш някой малък пакостник с оригинален подарък под елхата, отскочи до prikazka-igra.com. Там ще откриеш чудесно предложение под формата на коледен пакет от винаги готова за бели, но и нови знания, книжка ("Голямото приключение на малкото таласъмче" от Никола Райков, през лятото публикувах коментар за нея в блога си), грейнала шарена картичка и комплект палаво  усмихнати карти за игра. Веднага онагледявам думите си:


Красиво оформление, нали? Ами съдържанието? Чакат те безброй възможности за куп интересни игри и срещи с нови другари - зверчетата Мощуручко (с него никога няма да изпиташ скука), Дудушанко (ще те стопли с добротата си), Страхопашко (ще те пази да не се забъркваш в неприятности) и Тумбалумбаланчо (с него ще излизате на лов за лакомства). Опасна компания, а? Пък и имената им са страховити : ) Повече информация за предлаганото от комплекта, неговата цена и начина да си го поръчаш, ще откриеш на гореспоменатия електронен адрес. Минутка, не бързай да тръгваш. Вземи тази кутия с импровизирани "кийт флинтчета" (бонбони, де). Не се знае, може по обратния път да срещнеш някой тъжен Дядо Коледа и да го накараш да се усмихне, като го почерпиш. 

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Днес на панаира ги видях. За жалост не можах да се запозная с автора, точно тогава отсъстваше от щанда си. Разходих се сред останалите книги. После се опитах да намеря отново щанда за таласъмчетата, но колкото и да се лутам не успях... сигурно е бил вълшебен :D Или по-скоро ми липсва чувство за ориентация.

    ОтговорИзтриване